خبرگزاری مهر: به نقل از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، احمد خرم گفت: متأسفانه در صنعت ساختمان و در صنعتی سازی خیلی کند پیش رفتیم. در منطقه خاورمیانه به عنوان اولین کشور با ساخت شهرک اکباتان وارد صنعتی سازی شدیم. این شهرک بعد از گذشت ۴۰ سال از ساخت و ساز، به صورت استوار ایستاده و مردم از این ساختمانها بهره برداری میکنند و خوشالند که ساختمانی ویژه با عمر بیش از صد سال ساخته شده است. قبل از انقلاب متوسط عمر ساختمانهای ما ۳۰ سال بود. در همان زمان آمریکاییها ساختمانهایی با عمر متوسط ۳۲ سال داشتند. به خاطر بی توجهی و عدم کنترل ساخت و ساز، این شاخص در ایران به ۲۳ سال کاهش یافته است. این درحالی است که آمریکاییها به عمر بالای ۱۰۰ سال دست یافتند.
وی درباره کنترل کیفیت ساختمانها افزود: کنترل کیفیت توسط سازمان نظام مهندسی، شهرداری و یا بیمه صورت میگیرد. الان بیمه تضمین کیفیت است، اما بازرسی انجام نمیشود. در برنامه داریم که کنترل و بازرسی را با دقت و به صورت تصادفی انجام دهیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خاطرنشان کرد: ناظران ما وقتی گزارشی میدهند، دو سه ماه باید دنبال گزارش بدوند تا حق الزحمه خود را بگیرند. بسیاری از ناظران تنها از این محل معاش خود را تأمین میکنند. معطلی دو سه ماهه ناظر روی انگیزه و تلاش او تأثیر میگذارد. مسأله اثرگذاری استارتاپها و دانش بنیانها هم که در جایگاه خودش اهمیت زیادی دارد.
وی تأکید کرد: سازمان نظام مهندسی تهران سالانه ۷ هزار وام ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومانی به صورت قرض الحسنه به اعضا میدهد. این در حالی است که چنین وامهایی به یک نوآور و کارآفرین در صنعت ساختمان اعطا نمیشود. سازمانی که هفت، هشت هزار وام قرض الحسنه میدهد، قطعا میتواند دو هزار وام ۵۰ میلیونی به نخبگان و نوآوران صنعت ساختمان بدهد. این کار را اخیرا در سازمان نظام مهندسی شروع کردیم.
خرم ادامه داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان باید مردم را متوجه کند که خدمات آن برای مردم ارزش افزوده ایجاد و مسکن آنها را احیا میکند. این خدمات باعث میشود مردم و خانه هایشان در زمان زلزله آسیب نبینید. این سازمان باید با متخلفان و ناظران متخلف برخورد جدی کند. کسی که مسئولیت نظارت و بازرسی دارد، اما سرکار نمیرود، بازدید انجام نمیدهد و فقط برگه را امضا میکند، تاثیر منفی روی کارفرما و مالک خواهد گذاشت.