پایگاه خبری تحلیلی فردا: در این مطلب، درباره چای تاهیبو، خواص و فواید چای تاهیبو، اینکه چگونه چای تاهیبو درست کنید، طرز تهیه چای تاهیبو، چای تاهیبو چیست و عوارض جانبی چای تاهیبو اطلاعاتی را در اختیارتان قرار میدهیم.
نوشیدن چای تاهیبو برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مناسب است و مستقیماً دریچهی قلبتان را به روی خرد هزارانسالهی مردم جنوب آمریکا باز میکند.
چای تاهیبو چیست؟
چای تاهیبو یک نوع نوشیدنی سنتی است که از پوست داخلی یک نوع درخت بومی آمریکای جنوبی، بهنام Tabebuia avellanedae، به دست میآید. این ماده حداقل از زمان اینکاها و دیگر امپراتوریهای بزرگ جنوب آمریکا شناختهشده بود. درختی که این چای از آن بهدست میآید لاپاکو و پائو دارکو نیز نامیده میشود. چای تاهیبو، برخلاف دیگر انواع چایی، حاوی ترکیباتی دارویی است. این درخت در جنوب آمریکا زیاد میروید، و مصرف عمدهی آن هم در همین منطقه است، اما در دیگر نقاط دنیا میتوان از طریق بعضی فروشگاههای خاص این چایی را تهیه کرد. مزهی این چای بسیار ملایم و خاکی است که ناشی از مادهی تانین موجود در آن است، و آنقدر تلخ نیست که نیازی به شکر داشته باشد. با این حال، بسیاری از افراد برای بهبود طعم این چای به آن عسل یا مواد دیگری که شیرینی ملایمی داشته باشند میزنند.
فواید چای تاهیبو
چای تاهیبو خواص آنتیباکتریالی، ضدالتهابی، ضدقارچی، و ضدعفونت دارد. از دیگر فواید این چای میتوان به اثرات مثبت آن بر سیستم ایمنی، گردش خون، و فرایندهای گوارشی اشاره کرد.
۱. تقویت سیستم ایمنی
چای تاهیبو آنتیبیوتیکی طبیعی است و مقادیر زیادی آنتیاکسیدان دارد، برای همین میتواند سیستم ایمنی را تقویت کند و تولید گلبولهای سفید خون را افزایش دهد.
۲. بهبود گوارش
این چای خاصیت روانکنندگی دارد و به همین خاطر میتواند جلوی یبوست و اسهال را بگیرد، ضمن اینکه علیه عفونتهای باکتریایی و انگلها نیز مبارزه میکند و میزان جذب مواد مغذی را در بدن افزایش میدهد.
۳. جلوگیری از پیشرفت سرطان
محققان دریافتهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در این چای باعث میشود سلولهای سرطانی دست به خودکشی بزنند، و با این کار، از پخششدن این سلولهای جهشیافته در بدن جلوگیری میکند.
۴. کاهش نشانههای بیماریهای خودایمنی
نتایج تحقیقاتی که روی اثرات این چای انجام شده بسیار امیدوارکننده است. معلوم شده است که این چای نشانههای بیماری خودایمنی، از جمله نشانههای بیماری ایدز، را میتواند کاهش دهد.
مطلب مرتبط: دمنوشی برای تسکین انواع بیماریها
۵. بهبود گردش خون
چای تاهیبو تولید گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد. این کار باعث افزایش گردش خون میشود، ضمن اینکه کبد را تمیز میکند و مقدار سموم را در سطح بدن پایین میآورد.
چگونه چای تاهیبو درست کنیم؟
اگر بتوانید چای تاهیبو، یا پوست خشکشدهی درخت آن، را به چنگ بیاورید، عملآوردناش دیگر کار خاصی ندارد.
مرحلهی ۱: یک قاشق چایخوری تاهیبو را در ۴ فنجان آب داخل قوری بریزید.
مرحلهی ۲: بگذارید بهمدت ۵ دقیقه بجوشد.
مرحلهی ۳: شعله را کم کنید و اجازه دهید ۲۰ تا ۲۵ دقیقهی دیگر گرما ببیند.
مرحلهی ۴: چای را صاف کنید تا فیبرهای اضافی از ریشه جدا شود.
مرحلهی ۵: برای طعمدارکردن این چایی، به آن عسل یا آب لیمو اضافه کنید.
عوارض جانبی چای تاهیبو
این چای فواید زیادی دارد، اما ممکن است مصرف آن عوارضی جانبی نیز داشته باشد، ازجمله واکنشهای آلرژیک و ایجاد مشکل در بارداری. از جمله عوارض رایج آن میتوان به ناراحتی معدیرودهای، تهوع، و استفراغ اشاره کرد. اگر با چنین عوارضی مواجه شدید، از نوشیدن این چای بپرهیزید. افرادی که دچار اختلالات خونی هستند نیز باید در مصرف این چایی با احتیاط برخورد کنند، چون خون را رقیق میکند. زنان باردار نباید بدون مجوز پزشک از این چایی بنوشند.