ایسنا: دکتر عادل مقصودینژاد به ارائه گزارشی از فعالیتهای این مرکز در مکه مکرمه و مدینه منوره پرداخت و اظهار کرد: خوشبختانه در عملیات اعزام عمره مفرده سال جاری، پزشکان این مرکز از نخستین افرادی بودند که در سرزمین وحی حضور یافتند.
وی از راهاندازی شش مطب پزشکی ویژه زائران ایرانی در مدینه منوره خبر داد و گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته در هر دوره زمانی که سی روزه است، حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ نفر از کادر مرکز پزشکی حج وزیارت جهت فعالیت در این مراکز به سرزمین وحی اعزام میشوند.
مقصودینژاد با بیان اینکه خدمات ارائه شده این مرکز به زائران ایرانی در سرزمین وحی رایگان است، تصریح کرد: در حال حاضر مراکز پزشکی حج و زیارت در محل اقامتگاههای زائران ایرانی فعال است که به دلیل برخی محدویتها از سوی عربستان زمان فعالیت این مراکز متفاوت خواهد بود.
وی از ارائه خدمات ۲۴ ساعته مرکز پزشکی حج وزیارت در مکه مکرمه و مدینه منوره خبر داد و افزود: البته برخی درمانگاهها ساعت فعالیتشان ۴ تا ۸ یا ۱۶ ساعت اعلام شده است، اما به گونهای برنامهریزی کردیم که در طول ۲۴ ساعت این درمانگاهها همپوشانی داشته باشند و زائران عزیز دچار مشکلی نشوند.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج وزیارت، از راهاندازی نخستین درمانگاه ۲۴ ساعته در مکه مکرمه خبر داد و گفت: همزمان با افزایش حضور زائران ایرانی در مکه مکرمه این درمانگاه نیز فعالیت ۲۴ ساعته خود را آغاز خواهد کرد و با افزایش آمار زائران تعداد مراکز درمانی و کادر پزشکی نیز افزایش خواهد یافت.
وی که به تازگی جهت سرکشی از مراکز درمانی هیات پزشکی به سرزمین وحی سفر کرده بود، ضمن ارزیابی مثبت از وضعیت درمانی و سلامت زائران ایرانی در مکه مکرمه و مدینه منوره، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۴۰ تا ۵۰ زائر ایرانی جهت دریافت خدمات درمانی به مراکز پزشکی حج وزیارت مراجعه میکنند که آمار دقیق آن به زودی اعلام خواهد شد.
مقصودینژاد، ضمن ابراز تاسف از فوت یکی از زائران ایرانی در مدینه منوره، گفت: متاسفانه یکی از زائران مرد، ۷۷ ساله به دلیل بیماری سرطان، یکشنبه شب در مدینه منوره دارفانی را وداع گفت که اولین فوتی زائران کشورمان در عمره مفرده به شمار میآید.
وی ضمن انتقاد از عدم اطلاع رسانی از وضعیت این بیمار از سوی مدیر کاروان به هیئت پزشکی، تصریح کرد: طبق دستور العملی که از سوی هیئت پزشکی حج وزیارت به تمامی کاروانهای عمره اعلام شده است، مدیران کاروان موظف هستند که افراد بالای ۵۰ سال را جهت ارزیابی پزشکی به پزشک معالج ارجاع دهند که متاسفانه در خصوص این زائر چنین مسالهای اتفاق نیفتاده بود.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۳۰۰ قلم دارو از ایران اسلامی به سرزمین وحی جهت درمان زائران ایرانی ارسال شده است، اما به زائران دارای بیماری خاص توصیه کرد که در صورت مصرف دارو، داروهای خود را در طول سفر به همراه داشته باشند تا دچار مشکل نشوند.
وی تاکید کرد: به دلیل برخی محدویتهای که وجود دارد ارسال همه اقلام دارویی به عربستان میسر نیست، از اینرو به زائران عزیز تاکید میکنیم که از همراه داشتن داروهای مصرفی خاص خود در طول سفر غفلت نکنند.
مقصودی نژاد، همچنین از راهاندازی مشاوره تلفنی ویژه بانوان زائر در مدینه منوره خبر داد و گفت: خوشبختانه در عملیات عمره جدید، در هر دوره زمانی سی روزه، یکی از بانوان متخصص زنان به عمره اعزام میشود و به صورت ۲۴ ساعته به صورت تلفنی به بانوان زائر مشاوره ارائه میدهد.
وی همچنین به زائرانی که دچار بیماری قلبی، دیابتی و فشار خون هستند، توصیه کرد از مصرف نوشابههای گازدار و پرخوری در غذا دوری کنند.