خبرگزاری مهر: محمد فرجود در "سمینار یکروزه شاخصهها و شاخصهای شهر هوشمند" با اشاره به شعار امسال اتحادیه جهانی ارتباطات و مخابرات گفت: امسال نام "هوش مصنوعی" بهعنوان فناوری تغییردهنده که قرار است برای بهبود زندگی مردم جهان بهکاربرده شو، د. از سوی اتحادیه جهانی ارتباطات مطرح شده است.
وی با اشاره به افزایش جمعیت افزود: براساس آمارها رشد شهرنشینی در ایران به بیش از ۶۵ درصد رسیده است.
فرجود با بیان اینکه پیشبینی میشود جمعیت تهران به بیش از ۱۰ میلیون نفر برسد و در آینده ابر شهر شناخته شود، اظهار کرد: با این حال تهران جزء رده ۱۰ تا ۱۵ درصد دنیا به لحاظ شاخصهای کیفیت زندگی قرار دارد. در واقع در حال حاضر با استانداردهای شهرنشینی فاصله زیادی داریم.
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند با بیان اینکه حملونقل سبز در ایران سهم پایینی دارد، ادامه داد: بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ تن زباله در تهران تولید میشود که این آمار نشان از پایین بودن استانداردها در تهران دارد. از سوی دیگر شهر تهران بیش از ۲۵ درصد اقتصاد کشور را در اختیار دارد.
فرجود با بیان اینکه شهر هوشمند یک عرصه توسعهیافته برای شهرنشینی است، تصریح کرد: به همین منظور در این سازمان آئیننامه شورای راهبردی را تدوین کردیم و در حال حاضر این آئین نامه از سوی شهردار وقت ابلاغشده است. این در حالی است که هستههای اجرایی تهران هوشمند نیز در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه هماکنون در سازمان فاوا شهرداری تهران ۷۱ کاربر ثبتشده است، افزود: ۱۵۰۰ سرور مجازی و ۱۸۳ سرور فیزیکی فعال در این سازمان وجود دارد. تشکیل شورای راهبردی شهرهوشمند، تشکیل دبیرخانه، تدوین سیاستها و عقد تفاهمنامههای داخلی و خارجی از اقدامات انجامشده در ۶ ماه گذشته بوده است.
مدیرعامل سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرداری تهران با اشاره به سامانه حساب شهروندی گفت: طرح ترافیک جدید با ثبتنام در این سامانه صورت میگیرد، در واقع در سامانه جدید، کل سیستم طرح ترافیک و همینطور مدل تعامل شهرداری با شهروندان هم تغییر کرده و براساس حساب شهروندی سامانه "تهران من" ایجاد شده است. هماکنون ۳۰۰ هزارنفر در دو ماه گذشته در این سامانه ثبتنام کردهاند.
فرجود با اعلام این خبر که هفته آینده از سامانه دادههای تهران رونمایی میشود، گفت: این سامانه درباره دادههای عمومی است و بدین دلیل ایجاد شده تا شهروندان از وضعیت لحظه به لحظه شهر تهران اطلاع یابند.
وی با اشاره به برنامههای آینده سازمان فاوا شهرداری اظهار کرد: تدوین برنامه تهران هوشمند، یکپارچه سازی راهبردهای شهرداری، راه اندازی پایلوت، ابلاغ چهارچوب و سیاستهای شهرداری تهران و آغاز اجرای طرحهای اولویت دار در سال ۹۷ طی ماههای آینده انجام خواهد شد.
نصرالله جهانگرد هم در این سمینار اظهار کرد: امروز توان فنی در عرصه مدیریت کشور که در تهران است بهخوبی مشاهده میشود.
وی بابیان اینکه جزء اولین کشورهای خاورمیانه هستیم که حملونقل ریلی را در شهرها آورده ایم، گفت: متأسفانه به دلیل اینکه مدیریتها و برنامههای توسعه در ایران کوتاهمدت است این روند توسعه قطع شده است چراکه ساختارهای ما کامل نیست.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شهر تهران بخواهد یا نخواهد الگوی توسعه ایران شده است، افزود: وزن و اندازه تهران در اقتصاد ایران بسیار قابل توجه است، البته تهران به مکنده اقتصاد ایران بدل شده است و تراز اقتصادی اش منفی است.
جهانگرد ادامه داد: شتاب شهرنشینی ما از اروپا بیشتر است و در حال حاضر بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد شهرنشین داریم البته این به معنای شهرنشینی واقعی نیست بلکه حاشیهنشینی است چراکه ۸ میلیون حاشیهنشین در کشور داریم. نباید فراموش کنیم مدیریت بهینه منابع موجود در شهرها شرط کلیدی مبارزه با بحرانهای ناشی از شهرنشینی است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه پلت فرمهای لازم برای هوشمند سازی باید کامل باشد، اظهار کرد:ای سی تی باید بتواند مردم و مدیریت را توانمند کند، در واقع با فناوری باید کارها سریعتر و ارزانتر انجام شود و مردم بتوانند از هوشمندسازی درآمد و شغل داشته باشد.