خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نسبت به موضوع تحریم جدی هستند، نسبت به نقض عهد مجدد «توتال» در قرارداد با ایران هشدار داد.
فریدون حسنوند با اشاره به آخرین وضعیت ایفای تعهدات شرکت توتال فرانسه در قرارداد توسعه میدان گازی پارس جنوبی با کشورمان، اظهار داشت: در آخرین جلسهای که یک هفته قبل از آغاز سال جدید در خصوص قراردادهای نفتی با وزیر نفت داشتیم، گزارشی ارائه شد و اعلام شد که بر اساس تقویم و جدول زمانبندی قرارداد، اقدامات این شرکت در حال انجام است.
وی افزود: ما یک نگرانی در خصوص استفاده از توان داخلی در زمینه خرید لولهها داشتهایم که در این رابطه هم جلساتی با مسئولان اجرای قرارداد و نیز شرکتهای لولهسازی تشکیل شد و بنا داریم که اشکالات این بخش را نیز پیگیری و برطرف کنیم، چرا که این جزء مفاد قرارداد بوده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس، با بیان اینکه بر اساس جدول زمانبندی، ظاهراً تاکنون خطایی در اجرای قرارداد توتال با ایران صورت نگرفته، در عین حال تصریح کرد: برداشت ما این است که آنها میتوانستند سرعت بیشتری در کار داشته باشند و با تمام توان در پای کار حاضر شوند تا در بخشهای مقدماتی قرارداد اینقدر معطل نشویم.
احتمالا در ارتباط با «توتال» به مشکل برمیخوریم
حسنوند ادامه داد: در کنار این مسئله، یک واقعیت انکارناپذیر وجود دارد که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نسبت به موضوع تحریم جدی هستند و من فکر میکنم که در آینده و در ارتباط با توتال هم با این مشکل مواجه باشیم.
وی در توضیح این نکته گفت: امروز اتفاقاتی در جریان است که نشان میدهد ترامپ و برخی کشورهای اروپایی به دنبال خروج از برجام هستند و تشدید برخی تحریمها را دنبال میکنند؛ قطعاً توتال هم مستثنی از این مسئله نخواهد بود که در راستای سیاستهای تحریمی آمریکاییها، سیاستهای خودش را در ارتباط با ما تنظیم کند و کار را نیمهتمام بگذارد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته ما امیدواریم که این اتفاق نیفتد و بتوانیم طبق قرارداد، کار را جلو ببریم.
جریمههای پیش بینی شده، متناسب با خسارتهای از دست رفتن زمان و اطلاعات میادین نیست
حسنوند درباره راهکار مقابلهای پیشبینی شده در صورت نقض عهد شرکت توتال و نیز طرفهای مشابه در قراردادهای نفتی گفت: در خود قرارداد توتال، ساز و کارهای جریمهای پیشبینی شده که باید طبق آن عمل شود.
وی ادامه داد: در جدول زمانبندی پیشبینی شده برای قرارداد، این مسئله که مثلاً در دو سال اول چقدر باید هزینه شود و به چه نقطهای باید برسیم در نظر گرفته شده، اما به دلیل آنکه ما هنوز در مراحل ابتدایی قرارداد هستیم، متأسفانه جریمهها و مجازاتهایی که برای این مرحله پیشبینی شده، متناسب با خسارتهای از دست رفتن زمان و نیز خسارات مربوط به اطلاعات میادین گازی و نفتی نیست و ما نیز این مشکل را قبول و اعتقاد داریم که باید سختگیرانهتر از این عمل میشد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری برای حل این مشکلات خاطرنشان کرد: در جلسه غیررسمی که با مسئولان وزارت نفت داشتیم، بر این نکته تأکید کردیم که حتماً باید مذاکرات با توتال را جدیتر پیش ببرند تا این شرکت در مقدمات کار، با سرعت بیشتری وارد شود.