تسنیم: رئیس صندوق بینالمللی پول افت قیمت نفت را در کل برای اقتصاد جهانی عاملی مثبت دانست و گفت: «با فرض اینکه ما ۳۰ درصد کاهش در قیمت نفت داشته ایم، احتمالا در پیشرفته ترین اقتصاد ها ۰.۸ درصد رشد اقتصادی بیشتر خواهیم داشت».
به گزارش رویترز، کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول گفت، کاهش قیمت نفت در کل برای اقتصاد جهانی عاملی مثبت تلقی می شود، هرچند که ممکن است به برخی کشورهای صادر کننده آسیب بزند.
لاگارد با اشاره به آمریکا، اروپا، ژاپن و به خصوص چین گفت: «با فرض اینکه ما 30 درصد کاهش (در قیمت نفت) داشته ایم، احتمالا در پیشرفته ترین اقتصاد ها 0.8 درصد (رشد اقتصادی) بیشتر خواهیم داشت، زیرا همه آنها وارد کنندگان نفت هستند.»
قیمت جهانی نفت از ماه ژوئن تاکنون عمدتا به دلیل فزونی عرضه، 40 درصد کاهش یافته است. اوپک نیز هفته گذشته حاضر نشد برای حمایت از قیمت ها، تولید خود را کاهش دهد و این مسئله موجب سقوط قیمت نفت برنت به پایین ترین رقم در 5 سال گذشته شد.
اما لاگارد در عین حال هشدار داد که کاهش قیمت نفت به برخی صادر کنندگان، به خصوص روسیه، ایران، ونزوئلا و نیجریه به سختی لطمه می زند و اقتصاد آنها را آسیب پذیر می سازد.
لاگارد اضافه کرد: «من فکر می کنم تمام کشورهایی که تاثیر قابل توجهی از کاهش قیمت نفت می پذیرند، یعنی تولید کنندگان نفت، باید رصد شوند.» وی افزود: «ونزوئلا مشخصا یکی از این کشورهاست...جایی که شرایط می تواند دشوار باشد.»
این عضو اوپک 96 درصد درآمدهای خود را از نفت کسب می کند، بنابراین کاهش قیمت نفت، موجب تشدید افت اقتصاد ملی، کمبود ارز و کمبود کالاهای اساسی در آن می شود.