جستجو

آرشيو

تماس با ما

درباره ما

صفحه نخست

 
تاريخ درج: دوشنبه، 3 آذر 1393     
«عسل» درصدر تقلبات غذایی کشور

تسنیم: حسین رستگار در نشست خبری درباره جدیدترین وضعیت آزمایشات مواد غذایی کشور اظهار داشت: در حال حاضر طرحی با عنوان طرح شناسایی و کنترل آلاینده‌ها و تقلبات مواد غذایی به وزارت بهداشت پیشنهاد داده‌ایم تا در چارچوب طرح تحول سلامت و پس از پذیرش وزیر بهداشت به اجرا درآید. زیرا در حال حاضر کالاهای آرایشی بسیاری داریم که تقلبی هستند.

وی با اشاره به سر و سامان دادن به آلاینده‌ها و تقلب‌های غذایی بیان داشت: کنترل مواد غذایی بسیار سخت شده است. هم اکنون برخی‌ها راه‌هایی پیدا کردند که آزمایشات تقلبات را به اشتباه می‌اندازند. مثلا به زعفران رنگ اضافه می‌کنند.

رستگار به تقلبات دیگر مواد غذایی از جمله چای و عسل نیز اشاره کرد و افزود: وقتی یک محصولی مانند عسل 10 برابر افزایش تولید پیدا می‌کند معلوم می‌شود که تقلباتی در آن شکل گرفته است که رسیدگی به آن مربوط به جهاد کشاورزی است.

وی تصریح کرد: رسیدگی به آزمایشات مواد غذایی در 10 سال پیش بسیار راحت‌تر بود ولی هم اکنون به دستگاه‌های پیشرفته‌ای نیاز است که هزینه‌های بالغ بر 5 میلیاردی دربر دارد. البته ما این دستگاه را در تهران و در مرکز خودمان داریم ولی باید این دستگاه‌ها برای کل کشور خریداری شود.

رستگار ادامه داد: در برخی از آلاینده‌های دیگر مانند برنج توانستیم سریع بررسی و نتایج را اعلام کنیم. بنابراین یکی از کارهای مهم ما تجهیز آزمایشگاه‌ها برای رسیدگی به تقلب‌های جدید است تا آنها را بتوانیم کنترل کنیم.

وی با اشاره به اینکه در مورد روغن پالم نیز که در تولیدات لبنی وجود داشت خیلی از مشکلات حل شد و استفاده از این روغن کاهش یافت و فقط در برخی شهرستانها یک تا دو مورد گزارش شد که با آن برخورد می‌شود. بنابراین 95 درصد مشکلات روغن پالم با تصمیم شجاع وزیر بهداشت برطرف شد.

رستگار با تاکید بر دو مقوله ارزش غذایی و سلامت تغذیه‌ای عنوان کرد: مثلا سوسیس و کالباس در همه جای دنیا استفاده می‌شود و ما نیز تولید می‌کنیم و تولیداتی که استاندارد دارند مشکلی در مصرف نخواهند داشت ولی از نظر ارزش تغذیه‌ای توصیه می‌شود که گوشت بسیار بهتر از سوسیس و کالباس است.

وی درباره خمیر مرغ مورد استفاده در سوسیس و کالباس نیز بیان داشت: ما در روند جدید به دلیل آنکه برخی خمیر مرغ‌ها طبق استاندارد تولید نمی‌شوند دیگر مجوزی به آنها ندادیم. البته این از وظایف دامپزشکی است ولی آنها اعلام کردند که خمیر مرغ با استاندارد تولید می‌شود ولی ما دیگر مجوز جدیدی ندادیم و مجوزهای قبلی را نیز اصلاح کردیم.



درج يادداشت و نظرات

نام:
  ايميل:
توضيحات: