تسنیم: بیماری ویروسی «ابولا» تاکنون متوفیانی قابل توجه ای را در بر داشته است، براین اساس ضرورت دارد تا همه افراد با توجه به شدت عوارض این بیماری کشنده بایدها و نبایدهای این ویروس را آشنا شوند.
بایدها
-همیشه دست خود را به طور کامل با آب گرم و صابون ضد باکتری شستشو دهید. ضد عفونی کننده دست، دستها را از حفاظت بیشتری در برابر ویروس برخوردار میکند.
-از تماس با خون و مایعات بدن یک فرد، به خصوص کسی که بیمار است جداً خودداری کنید.
-تمام مواد غذایی به خصوص گوشت را به طور کامل پخته و سپس مصرف کنید.
-پوشش مناسب را در برابر تمامی افراد حتی افراد مشکوک رعایت کنید. وسایل پوششی مناسب عبارتند از ماسک، دستکش، لباس نفوذ ناپذیر، عینک.
-در صورت رویت موارد زیر سریعاً به پزشک مراجعه کنید:
*درجه حرارت بالای 100.4 فارنهایت یا 38 درجه
*سردرد
*درد عضلانی
*اسهال و استفراغ
*درد شدید معده
*کبودی یا خونریزی غیر قابل توضیح
-تا مراجعه به پزشک، تماس خود را با دیگران محدود کنید.
-تمام موارد نظیر تماس با فرد آلوده یا مشکوک، سفر به غرب آفریقا و غیره را با پزشک خود مطرح کنید.
-قبل از مراجعه با پزشک تماس بگیرید تا قبل از رسیدن شما به آن محل، کارمندان متخصص محل مراجعه شما را تخلیه کنند و اقدامات پیشگیرانه لازم را انجام دهند.
**نبایدها
-با افراد آلوده و یا فوت شده بر اثر بیماری ابولا هرگز تماس برقرار نکنید.
-با لباس و یا ملحفه و یا مواردی که در تماس با خون یا مایعات بدن فرد آلوده بودند مانند سوزن، و یا تجهیزات پزشکی هرگز تماس نداشته باشید.
-با خفاش و پستانداران غیر انسان و یا خون و مایعات بدن آنان تماس نداشته باشید. از خوردن گوشت خام نیز به شدت پرهیز کنید.