دیدار جمعی از شعرا با مقام معظم رهبری، توهین بهناز جعفری بازیگر سریال زیرپای مادر به اهالی رسانه، تغییر در معاونتهای سازمان سینمایی و تکذیب مجدد شایعه استعفا رئیس سازمان صداوسیما از جمله مهمترین اتفاقات فرهنگی هفتهای بود که گذشت.
سرویس فرهنگی فردا؛ احسان سالمی: روزهای میانی خردادماه امسال از آن زمانهایی بود که شاید هیچکس فکر نمیکرد که در آن این همه اتفاق و حاشیه فرهنگی وجود داشته باشد. هفته پرچالشی که در آن علاوه بر وقوع اتفاقهای خوبی چون دیدار جمعی از شعرا با رهبر معظم انقلاب و تکذیب مجدد شایعه استعفا علی عسگری رئیس رسانه ملی، اتفاقات عجیبی همچون توهین یک بازیگر خانم به اهالی رسانه نیز در آن به وقوع پیوست.
شاعری که فتنه به پا کرد!
اولین روز هفته گذشته مقارن شد با یک رویداد فرهنگی بزرگ که هر ساله در چنین روزی اتفاق میافتد. دیدار جمعی از شعرا با مقام معظم رهبری و شعرخوانی در این جمع همین اتفاق بزرگ است که امسال نیز همچون سالهای گذشته در روز ولادت امام حسن مجتبی(ع) در نیمه رمضان به برگزار شد.
امسال نیز همچون سالهای گذشته تعدادی از شاعران شعرخوانی کردند و رهبری نیز در مورد هرکدام از این شعرها اظهارنظر کردند اما در این میان یکی از شعرها بیشتر از همه مورد توجه و تشویق ایشان قرار گرفت. شعری در ارتباط با فتنه که مهدی جهاندار آن را سروده بود.
در بخشی از این شعر آمده است:
مهدی جهاندار شب گذشته در دیدار با رهبری شعری زیبا از فتنه خواند که تحسین همه را برانگیخت:
فتنه شاید روزگاری اهل ایمان بوده باشد
آه این ابلیس شاید روزی انسان بوده باشد
فتنه شاید در لباس میش، گرگی تیز دندان
در لباسی تازه شاید فتنه چوپان بوده باشد
فتنه شاید کُنجِ پستوی کسی لای کتابی؛
فتنه لازم نیست حتماً در خیابان بوده باشد
فتنه شاید در صفِ صِفین میجنگیده روزی
فتنه شاید در زمان شاه، زندان بوده باشد!
فتنه شاید با امام از کودکی همسایه بوده
یا که در طیّارهی پاریس - تهران بوده باشد
دورهی فتنه است آری، میشناسد فتنهها را
آنکه در این کربلا عبّاسِ دوران بوده باشد
آغاز فصل تغییرات اتوبوسی در ارشاد!
تغییرات رگباری و یک روزه تمام معاونتهای سازمان سینمایی وزارت ارشاد نیز از جمله مهمترین اتفاقات هفتهای بود که گذشت. در جریان این تغییرات معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، معاون توسعه مدیریت و منابع، معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی، مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری اعضای هیئت امنای مدرسه ملی سینما تغییر کردند.
از جمله نکات قابل توجه در ارتباط با این تغییرات عدم صدور حکمی جدید برای علیرضا رضاداد یار گرمابه و گلستان حیدریان است. چهرهای که همواره جز معتمدین رئیس سازمان سینمایی چه در زمان فعالیت در این زمینه و چه پیش از آن قرار داشته است. البته با توجه به اینکه حیدریان هنوز در ارتباط با دبیر جشنواره سیوششم فیلم فجر صحبتی نکرده است به احتمال فراوان انجام این مسئولیت را به رضاداد خواهد سپرد تا مرد سیاستمدار سینمای ایران در رکوردی منحصر به فرد برای هفتمین بار عهدهدار مسئولیت دبیری جشنواره فیلم فجر شود.
ادامه پروژه رفع توقیف فلهای آثار سینمایی با «زادبوم»
انتشار خبر رفع توقیف فیلم سینمایی «زادبوم» ساخته ابوالحسن داوودی نیز از جمله مهمترین اتفاقات فرهنگی این هفته بود. فیلیمی که بیش از 8 سال توقیف بود و حالا در واپسین روزهای دولت یازدهم و در ادامه پروژه رفع توقیف فلهای آثار سینمایی به یک باره مشکلاتش را حل کرد و در چرخه اکران عمومی قرار گرفت.
زادبوم قصه و حالوهوایی کاملا سیاسی دارد و موافقت با اکران عمومی آن در این روزها در ادامه همان پروژهای است که وزارت ارشاد برای رفع توقیف آثار سینمایی مشکلدار در پیش گرفته است.
توهین بازیگر درجه دو یک سریال درجه دو، به اهالی رسانه!
شاید اگر سال گذشته اهالی رسانه برخورد جدیتری با لیلا حاتمی بازیگر فیلم سینمایی «رگ خواب» داشتند و پاسخ مناسبی به توهینهای او به خبرنگاران میدادند، یک بازیگر درجه دو که این روزها بیشتر از همیشه مشغول بازی در مجموعههایی متوسط و ضعیف است به خود این اجازه را نمیداد به اهالی شریف رسانه توهین کند.
جعفری در جریان برگزاری نشست خبری سریال «زیرپای مادر» در واکنش به سوال معمولی خبرنگاری علاوه بر توهین به خبرنگاران؛ خطاب به آن شخص گفت: «آقای خمار! مثل اینکه یک چیزی بالا انداختی!»
استفاده از این ادبیات «چاله میدونی» با واکنش خبرنگاران روبرو شد و نتیجه آن برهم خوردن نشست خبری این سریال و ترک سالن نشست توسط گروهی از اهالی رسانه بود.
گذشته از این توهین زشت؛ نکته تاسف بار در ارتباط با این ماجرا، «ماله کشی» برخی از اهالی سینما و تلویزیون همچون رامبد جوان، سارا بهرامی و سعید نعمتالله بر این توهین بود. واکنشی که بیشتر از توهینهای جعفری موجب دلخوری اهالی رسانه شد.
خبری که خدا رو شکر، تکذیب شد!
در حالی که این روزها خبرهایی در ارتباط با احتمال تنظیم لایجهای از سوی دولت جهت محدود کردن اختیارات صداوسیما برای ارائه مجلس شنیده میشود؛ برخی رسانهها با انتشار شایعاتی در ارتباط با احتمال برکناری رئیس صداوسیما و حضور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر فعلی کشور به جای او، فرآیند فشار به مدیران رسانه ملی را زودتر از ارائه این طرح به مجلس آغاز کردند.
اما این خبر که در چند هفته گذشته بارها توسط برخی رسانههای خاص منتشر شده بود؛ یک بار دیگر در این هفته توسط علی دارابی معاون امور استان های سازمان صدا و سیما تکذیب شد تا حداقل در میانه برخی خبرهای بد کشور، شاهد یک خبر بد دیگر نباشیم!